Skip to content

Zelluf doen! – maskertjes

augustus 22, 2009

Je kunt maskertjes natuurlijk in de winkel kopen in alle soorten en maten, maar het is super leuk om ze ook een keer zelf te maken. Je weet zo precies wat erin zit, en vaak zitten er veel minder chemische dingen bij. Ik zal een aantal maniertjes voor je opsommen:

Honingmasker

Dit is super makkelijk. Je neemt honing, doet het in een bakje, smeert het op je gezicht, en je haalt het er na ongeveer een half uurtje weer af. Je kunt natuurlijk er nog wat extra ingrediënten door doen als je zin hebt, bijv. yoghurt.
Het vervelende is dat als je masker er een tijdje opzit, wordt het warm door je gezicht, en kan het gaan druipen. Daarom is het handig niet een te dikke laag te gebruiken.
Honing werkt trouwens kalmerend, en is dus goed voor mensen die last hebben van onzuiverheden als puistjes en meeëters.

Gistmasker

Deze tip kreeg ik van m’n oma. Ze gebruikte het vroeger zelf altijd toen het nog niet mogelijk was maskertjes in de winkel te kopen.
Gist, dus gewoon dat spul wat ze in brood doen om het te laten rijzen, kan je voor heel weinig geld bij de bakker kopen en misschien ook wel gewoon bij de supermarkt. Het is super goed tegen puistjes, omdat het je bloed zuivert.
Als je een deel van je gist in een bakje hebt gedaan, moet je er een heel klein beetje water bij doen. Echt een drupje. Dan wordt het een soort klei en kan je het makkelijk op je gezicht smeren.
Het overige deel kan je opeten. Het smaakt misschien heel raar, maar het werkt echt goed tegen puistjes!
Na ongeveer een half uurtje is het hard geworden en kan je het eraf halen.

 

Avocadomasker

Als je de avocadovrucht pureerd (door hem bijv. in stukjes in de blender te doen) krijg je een hele handige substantie die je makkelijk als maskertje kan gebruiken. Door de avocado zit in tegenstellen tot de meeste vruchten veel olie. Dus goed voor mensen met een droge huid, en iets minder aan te raden voor mensen met een vette huid. Ook zitten in aan avocado veel mineralen.
Voor de mensen die zin hebben om er nog even wat extra’s doorheen te doen: je kunt door de avocado melk en eiwit doen. Heel handig recept als je last hebt van een droge huid.

 Yoghurtmasker

Dit is weer een heel makkelijk recept. Men neemt yoghurt, doet er vruchtensap doorheen (zo natuurlijk mogelijk), smeert het op je gezicht, en haalt het er na een half uurje weer vanaf.
Het nadeel is dat het een best wel vloeibaar geheel is.

Als je nog een interessante tip hebt, vooral een comment achter laten! Veel natuurlijke producten die je in je kast hebt staan zijn heel goed voor je huid, dus eigenlijk kun je zelf ook wat gaan experimenteren.
Het nadeel is dat sommige dingen een beetje agressief zijn, dus ik zou eerst even gaan googlen.

Veel succes, en laat je ervaringen even horen!

Advertenties
One Comment leave one →
  1. augustus 23, 2009 19:34

    hihihi…een gist masker!
    daar had ik werkelijk nog niet van gehoord

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: